» » Wat is een WordPress CMS?

Wat is een WordPress CMS?

posted in: Wordpress | 0

(Last Updated On: april 8, 2015)

wordpress-logo

Wat WordPress CMS is, is natuurlijk niet te beantwoorden in een paar regels, maar ik ga mijn best doen.

WordPress is een gratis CMS (Content Management Systeem) software pakket dat in 2003 ontwikkeld is door  Matthew Mullenweg als  open source web based weblog systeem. Het wordt dagelijks door-ontwikkeld en verbeterd door mensen over de hele wereld, en heeft een supportwebsite waar gebruikers elkaar helpen. Dit maakt WordPress een veilig en stabiel platform voor je website.

Nu vraag je je misschien af wat is een CMS?

Iedere website is opgebouwd uit een zogeheten HTML-code. Een CMS biedt de gebruikers de mogelijkheid om een webstie te bouwen en de onderhouden zonder kennis van deze HTML-code nodig te hebben. Het systeem schrijft dus de HTML code voor je. Het is te vergelijken met een tekstverwerker (bijvoorbeeld MS Word), maar dan voor je website. Binnen een CMS kun je je hele website beheren. Denk hierbij aan teksten, afbeeldingen, uiterlijk, mailverkeer enz.  Een handige manier dus om zelf uw website bij te houden.

WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database.  Zonder MySQL database kun je niets met WordPress. Het heeft  een MySQL database nodig om te functioneren.

Door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files is het design van pagina’s aan te passen, met een paar klikken. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar (ruim 21.000) die allerlei extra functies aan je website toevoegen, zoals bijvoorbeeld een contactformulier of een fotoslider.

Dus WordPress is dé populairste en gebruiksvriendelijke tool om zonder veel technische kennis of zelfs zonder budget tóch prima zelf een Website, webshop of weblog te kunnen maken en te beheren.

Sinds een paar jaar gebruik ik WordPress voor alle websites die ik opzet. Het is een zeer volwaardig product. In de loop van de jaren heb ik ook veel veranderingen gezien in dit CMS en heb ik veel bijgeleerd.

Wil je zelf ook aan de slag met WordPress, neem contact op voor meer info.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *