» » Wat is een Responsive Website ?

Wat is een Responsive Website ?

posted in: Webdesign | 0

(Last Updated On: maart 23, 2015)

Een responsive webdesign zorgt ervoor dat uw website op elk apparaat goed te bekijken is. Uw bezoekers hoeven dus niet meer in te zoomen op uw website wanneer zij deze via een mobiele telefoon of tablet benaderen.

Hoe kun je nou weten of je website responsive is?

Je kunt dit op verschillende manieren testen. Je kunt je telefoon of tablet pakken, en kijken hoe je website er uit ziet. Of door simpelweg het venster in je internetbrowser te verkleinen. Op internet zijn er ook handige tools waarmee je dit kunt testen. Bijvoorbeeld Quirktools – Screenfly. Je voert hier je URL van je website in, en klik dan links bovenin op één van test knoppen voor Desktop – Tablet – Mobile – Television of voer zelf een maat in bij Custom Screen Size.

Dan zit u wat het gewenste resultaat zou moeten zijn.

Responsive-showcase-presentation Heeft u een Responsive Website nodig?

Dat is natuurlijk afhankelijk van uw doelgroep. Bent u voor een groot deel (vanaf 20%) afhankelijk van bezoek via mobiel of tablet (raadpleeg google analytics voor info) dan is het verstandig om uw site aan te passen.

De voordelen van een responsive website.

Een reponsive design heeft de voorkeur voor zoekmachineoptimalisatie, is beter te onderhouden en zorgt voor meer conversies / leads.
Met een responsive website hoeven uw bezoekers niet meer te zoomen om bijvoorbeeld een stukje tekst op uw site te kunnen lezen. En een website die voorzien is van een responsive design is over het algemeen iets sneller.

Wat zijn de kosten van een responsive website?

Een responsive website hoeft niet duur te zijn.  Het hangt af of u uw huidig design enkel en alleen responsive wilt maken of dat u voor een geheel nieuw design wilt gaan. Het laatste klinkt misschien wat duur, maar hoeft niet duur te zijn, ik kan een gratis (of koop) template aanpassen aan uw wensen. Het omzetten van bijvoorbeeld uw huidige WordPress theme naar een responsive design kan ik al voor uw doen vanaf € 480,00 (ex.BTW). Vraag mij vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *