» » Voorkom Spam op je WordPress website!

Voorkom Spam op je WordPress website!

posted in: Spam 0

Spam via formulieren op jouw website

Krijg je de laatste tijd ook veel SPAM binnen via je Contactformulier of in je reacties op je Blog?. Irritant is dat. Je kunt het ontvangen van SPAM het beste tegen gaan door een Anti-Spam-Plug-in te Installeren op jouw website.

Als je een nieuwe WordPress-website maakt zal het je misschien opvallend dat de Akismet plug-in standaard mee geïnstalleerd wordt.

Wat is Akismet?
Akismet blokkeert spam in de vorm van ongewenste reacties op je blogposts of pagina’s.

De plugin is gratis voor persoonlijke websites of blogs. Voor commerciële websites betaal je 5 euro per maand; wil je geavanceerde opties zoals backup management, dan kan je voor een premium account van 9 euro per maand kiezen. Niet echt goedkoop dus, voor een zzper of een klein bedrijf.

Maar is er dan geen Alternatief? Iets met een lager prijskaartje?

CleanTalk

JA die is er, ik kwam de Anti-Spam plug-in van CleanTalk tegen, en het is een zeer waardevolle concurrent. Hieronder laat ik je kennismaken met de plug-in: hoe het te gebruiken, wat het biedt en tegen welke kosten.

Wat is CleanTalk, en hoe werkt het?

De belangrijkste functie van CleanTalk Anti-Spam is website-eigenaren en -beheerders te voorzien van een betrouwbare beveiligingstool om spam en spambots te bestrijden. CleanTalk blokkeert automatisch 99,998% van de spam.

 

De Anti-Spam-Functies van Clean Talk beschermt uw WordPress-website tegen spam-bots en spam in:

Opmerkingen bij Blog
Bestellingen in je Webshop (Woocommerce)
Widgets
Registraties
Boekingen
En elk aangepast web-formulier
Contact e-mails
Abonnementen
Controleert de bestaande opmerkingen en gebruikers op spam

Hoe voorkomt deze plug-in alle spam die je krijgt?

CleanTalk gebruikt een database van geblokkeerde IP's en geblokkeerde e-mails waarmee het elke inzending controleert. Deze worden verzameld uit verschillende bronnen in het web om ervoor te zorgen dat er geen bots doorkomen.

CleanTalk Werkwijze

Het werkt zo:

  1. Een bezoeker schrijft een opmerking over je blog, of maakt een account aan op je website.
  2. De CleanTalk-plug-in verzendt deze actieparameters naar de CleanTalk Cloud.
  3. De ClenTalk-service analyseert de parameters.
  4. Als het een echte bezoeker is, wordt hun opmerking gepubliceerd. Als het een spambot is, blokkeert CleanTalk deze opmerking of registratie.
  5. Parameters worden geschreven naar het logboek dat kan worden bekeken in het Configuratiescherm-service, van de CleanTalk cloud.

Ze gebruiken het eenvoudige idee dat bots veel sneller antwoorden dan mensen. Dus als je een paar seconden nadat er iets is gepost een opmerking indient, ben je duidelijk geen mens. Deze methoden stopt veel spamcommentaar, en als toch een bericht met spam door een mens is opgezet, kan deze snel worden overgebracht naar de Spam-map.

Maar hoe evalueert CleanTalk nu of een bericht echt is of niet? Eenvoudig, het vergelijkt de inhoud van de berichttekst met het onderwerp en de trefwoorden en de context van uw website.

Om CleanTalk te koppelen aan de "CleanTalk cloud" moet je wel een CleanTalk abonnement hebben.

Integratie met andere plug-ins.

Als u zich zorgen maakt over de integratie met andere plug-ins van derden, is dit niet nodig. Deze plug-in integreert soepel met veel populaire WordPress-plug-ins, zoals JetPack, BuddyPress, bbPress, WooCommerce, Contact Form 7, Ninja Forms en meer.

Wat kost CleanTalk?

Je zou denken dat dit soort bescherming een fortuin zou kosten, maar deze bescherming kost slechts € 7,- per jaar per website . Ter vergelijking met Akimet deze service kost voor een commerciële site € 5,- per maand, een groot prijsverschil dus. En als je meer dan één site hebt waar je deze bescherming op wilt installeren, wordt CleanTalk nog goedkoper.

CleanTalk Prijslijst

Abonneer je nu op de CleanTalk Cloud!

Voor slechts € 7,00 per jaar voor 1 website.

Je kunt CleanTalk 7 dagen GRATIS uitproberen voordat je een keuze maakt, en je hebt alle premium functies die hierboven zijn vermeld, geen uitzonderingen.

CleanTalk Installeren

Het Installeren van Clean Talk op je WordPress site is zeer eenvoudig.

Download CleanTalk uit de WordPress Plug-inrespositor en installeer het. Activeer vervolgens de plug-in en je vindt Clean Talk onder het tabblad Instellingen in het WordPress-dashboard. Je komt op het plug-in blad van CleanTalk, je klikt op de "Get access key automatically" en alles wordt automatisch geïnstalleerd.  Wil je nog veranderingen aanbrengen in de instellingen, dan kun je dat doen bij Advence settings.

 

CleanTalk Instellen

Conclusie

Ik gebruik Cleantalk  voor al mijn zakelijke / commerciële websites. Cleantalk heeft al grote hoeveelheden spam en spambots verwijderd op alle sites die ik beheer.

Als u wilt dat ik de plug-in op uw WordPress site installeer (eenmalige kosten € 35,- excl. btw)  of u helpt bij een account aan te maken, stuur mij dan gewoon een e-mail op info@budgetwebworx.nl en ik zorg ervoor dat u Spam-Vrij bent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *