» » Hoe kies je nu de beste WordPress Theme ?

Hoe kies je nu de beste WordPress Theme ?

posted in: Wordpress 0

(Last Updated On: mei 28, 2015)

wordpress-themes

 

Ben je ook op zoek naar een WordPress Theme en zie je door de bomen het bos niet meer, door het grote aanbod van WordPress Themes ?

Hoe ga je nu te werk om de juiste keuzen te maken? En waar moet je op letten !

 

Gratis WordPress-thema’s zoeken in de WordPress Theme Directory.

Zoek een gratis WordPress  Theme in de WordPress Them Directory.

Kies een Theme-design wat goed aansluit op de inhoud van de website.

Wanneer je voor het eerst in de Theme Directory kijkt, zie je een overzicht van de meest populaire thema’s. Misschien zit hier echter niet tussen waar je naar op zoek bent. In dat geval kun je een zoekopdracht uitvoeren. Wanneer je nog niet weet waar je precies naar op zoek bent, kan dit zoeken aardig frustrerend zijn.

Gebruik de “ feature filter ” voor het maken van de juist keus.

feature filter

Met de feature filter kun je zoeken op tags en kleuren die een thema heeft. Zo vind je een stuk makkelijker de weg in het doolhof dat de WordPress theme directory heet.

Het design van een perfect WordPress Theme maakt namelijk niet alleen een goede eerste indruk bij je sitebezoekers, maar zorgt teven automatisch voor een optimalisaties zodat je berichten gemakkelijk door zoekmachines kunnen worden gevonden.

Zichtbaarheid op alle apparaten

Om een zo groot mogelijk publiek te kunnen bedienen met je website, is het natuurlijk van belang dat iedereen je informatie goed in beeld krijgt. Voor lang niet alle WordPress themes geldt namelijk dat ze goed op mobiele apparaten te zien zijn. Ongeacht het schermformaat van het apparaat schalen responsive themes automatisch naar de juiste resolutie. Zo wordt de website altijd optimaal weergegeven, zonder dat de sitebezoeker hoeft in te zoomen om de tekst te kunnen lezen. Om er zeker van te zijn dat je beschikt over het beste WordPress theme die compatible is met alle apparaten, check dan of de theme voorzien is van een Responsive of Adaptive design.

Het nadeel van gratis themes

Het nadeel van ‘gratis’ is echter dat je geen ondersteuning van de thembouwer mag verwachten.  En dan heb je vaak wel enige kennis van WordPress condering nodig om dingen aan te passen.  Met de gratis versie wil de themebouwer de premium versie promoten.  De themebouwer probeert een Theme uit en deelt het resultaat van zijn experiment met de community, brengt dan ook regelmatig updates en nieuwe versies uit van het Theme. Deze updates kunnen soms flinke negatieve impact hebben op het design en de functionaliteit van verouderde themes.

Ze hebben minder mogelijkheden dan de Themes waar je voor betaald, het is meestal een uitgeklede versie.  De themebouwer kan ook het Theme gratis weggeven maar verkoopt het support. Maar er zitten best wel goed gratis Themes  tussen, waar je een heleboel mee kunt, het is een gewoon  kwestie van uitproberen. Op YouTube kun je ook heel veel suport vinden van  bepaalde Themes.

De beste WordPress themes zijn dan ook diegenen waar je voor moet betalen. In dat geval mag je er namelijk vanuit gaan dat de themes constant aan de nieuwe eisen van WordPress updates worden aangepast. Daarnaast is het bij betaalde themes een vanzelfsprekendheid dat je ondersteuning van de themebouwer krijgt op het moment dat je problemen ondervindt met de installatie van de theme of met bepaalde functies die niet werken zoals je verwacht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *